fredag 5 mars 2010

Kometen, eller Himlafenomenet som Herrklubben Hero (HH) en gång föreslog som ett passande tillägg, restaurangen på Vasagatan, har blivit vad den en gång var, och kanske lite till: vita dukar, blommor på bordet, vattenkaraffer och ny konst på väggarna, men utan  att den gamla atmosfären gått förlorad. Hederlig svensk husmanskost (rotmos, kåldolmar, lingonsylt, typ) finns att äta och det händer att krögaren Leif, mysande, tar sig en vaggande runda mellan linnedukarna. För att se till att vi trivs och kanske beställa in en öl eller glas vin ytterligare.
Fick för mig att jag skulle fräscha upp kometenloggan, men kanske var det ett feltänk. Gjorde i alla fall ett varsamt ingripande. Resultatet ser du ovan.

torsdag 4 mars 2010

 
Ronald Searle fyllde nittio år den 2 mars. Ronald Searle var en av dom tidigaste tecknare jag tog till mitt hjärta. Kanske såg jag någon bok i Uddevallas bibliotek, kanske var det Louise Ström som visade på honom när jag besökte biblioteket på Slöjdis. Det kan ha varit ett New Yorker-omslag...men han har alltid, liksom Steinberg, funnits med i mitt tecknande. Sedan många år bor han i södra Frankrike. Kanske det är där man skall bo. För att bli nittio. Se en intervju med honom här:
http://www.youtube.com/watch?v=TE85RLC73OE&feature=player_embedded#

En makalös tecknare.
Fågelbordet, publicerat i GP för någon vecka sedan. På allmän begäran.

måndag 1 mars 2010

 
Den förste i varje månad finns en Månadens fyr fyr presenterad i GP.
Utklippan var månadens fyr november 2000