lördag 17 april 2010

Detta häfte köpte jag i Gams färghandel på torget i Uddevalla. Gams hade en litet skyltfönster ägnat åt konstnärsmaterial. Trälådor med vackra färgpennor. Askar fyllda med akvarellfärger. Vackra keramikskålar att ställa penslar i. Paletter, kritor, ritblock. Ibland fanns en tavla i fönstret målad av någon konstnär i staden. Ibland lades några böcker fram. En dag låg där några instruktionshäften från ett amerikanskt förlag, Walter T Foster, i fönstret. ADVANCED ANIMATION by Preston Blair.  Learn how to draw animated cartoons.!! Helt otroligt. Jag inhandlade det enda exemplaret och fick en första inblick i hur det går till att teckna film. Pappa snickrade ihop ett animationsbord, och det investerades i en pennvässare med vev. Faber Castell. Häftet har följt mig genom åren, blivit väldigt illa åtgånget. Någon sida saknas. Den dyker upp då och då på auktionssajter. Alla illa medfarna. Jag bläddrar med glädje i mitt exemplar.

fredag 16 april 2010

Idag är det fredag. Vi tar det lugnt.

torsdag 15 april 2010

Dom stora passionerna. Birgitta Leufstadius tog mig med på en resa till Verona. Vi hälsade på hos Julia och tittade upp mot balkongen. Vi åt en god middag med gott italienskt vin. Innan jag gick till sängs ritade jag av mig. Nästa dag lämnade vi Verona och for till Stromboli. En annan stor passion. 

onsdag 14 april 2010

Bilden ovan är till en artikel om Way out west. En bild som vore svår att göra utan dator. Och så rolig att göra med hjälp av den nya tekniken.

måndag 12 april 2010

söndag 11 april 2010

Dronten, the Dodobird, är en sedan länge utdöd fågel, som en gång levde på Mauritius. Dronten var stor, fet och smakade gott. Nittonhundraåttiotvå, låt oss säga att det var då, blev Peter Lenken redaktör för Världens gång, en sk lättsam sida i GP. Peter hade idéer. Fullt av. En var att låta dronten få bli en vinjett för sidan. Jag fick uppdraget att rita dronten. Den har under åren förändrats en hel del. Numera dyker den upp då och då som en liten påminnelse om att den trots allt inte är utdöd.