lördag 20 mars 2010

Erik Nordström skrev under signaturen Limerik dagsverser för Världens gång-sidan. Ibland fem inslag i veckan. Jag illustrerade och illustrerade. Tillsammans gav vi ut två samlingar. En dagsvers var något varje tidning med självaktning hade på den tiden. Henriksson och Berg, Kajenn och Fibben osv. Hur versen löd som beledsagades av ovanstående teckning...har jag ingen aning om. Bara att det var roligt att göra den.

fredag 19 mars 2010

1970 köpte jag min första Mont Blanc. På Fyldepennemagasinet, en liten, numera försvunnen butik på Ströget i Köpenhamn. Jag hade försökt med Lamy och Pelikan men ... Mont Blanc var överlägsen. Hade man väl slitit in stiftet, vinkeln var den rätta, så var, är det en dröm att teckna med den. Under mina år som tecknare på GP, 29 st, hände det att jag tappade, förlorade två pennor. En på resa i Frankrike och en senast på Odinsgatan, någonstans!! Det var 1986, och signaturen Måndags-Persson föreslog att man skulle ta till flygspaning över stan. Det var samma år som Palme mördades och det var aktuellt att söka mordvapnet med hjälp av flyg. Varför inte ta en sväng om Göteborg. Med känsliga kameror!
Min penna har alltid varit min trygghet. Blir det kris, kan jag alltid dra mig tillbaka, och teckna.
Och den måste vårdas. Sköljas med ljummet vatten, se till att alla tuschrester, flagor försvinner. Hållas ren och fin. Och framförallt får den aldrig fyllas med undermåligt tusch. Gör man så har man en vän för livet.

torsdag 18 mars 2010

Vi for till Bali en dag, Peder och jag. Besökte tempel och Lombok. Det blev ett reportage i Två dagar. Uppslaget utan text och en sida ur mitt skissblock.

onsdag 17 mars 2010

Ett omslag och ett uppslag. Två dagar. Ett panikuppdrag. "Vi har en text.... men inga bra bilder! Kan inte du försöka... men det måste vara klart imorgon". Typ.

tisdag 16 mars 2010

Domedagen närmade sig. 
Vad skulle inte hända när vi gick från 1999 till 2000.

måndag 15 mars 2010

Bland premiärpubliken på Folkteatern i lördags fanns 
Carin Mannheimer.

söndag 14 mars 2010